۸۰ درصد علل مرگ‌ومیر جاده‌ها به دلیل خطای انسانی است

حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، در اجلاس معاونین بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، با اشاره به آغاز کمپین اطلاع‌رسانی “نه به تصادف” از اول اسفند ماه، بر اهمیت فرهنگ رانندگی در کاهش تصادفات جاده‌ای تأکید کرد. وی با بیان اینکه حوزه بهداشت نقشی تأثیرگذار در فرهنگ عمومی جامعه دارد، خواستار همکاری ملی در راستای کاهش تصادفات شد.

کرمانپور با اشاره به تأکید وزیر بهداشت بر اهمیت رسیدگی به موضوع تروما، تصادفات و پیشگیری از مرگ‌های جاده‌ای، اعلام کرد که مطالعاتی در سطح ملی و بین‌المللی در این زمینه آغاز شده است. وی با مقایسه میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات جاده‌ای در کشور با آمار کشته‌های سال‌های جنگ تحمیلی، بر لزوم یادآوری مداوم و اقدام در زمینه پیشگیری از سوانح جاده‌ای تأکید کرد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نزدیک به 70 تا 80 درصد افراد به نوعی درگیر تبعات حوادث رانندگی شده‌اند، به ذکر نمونه‌هایی غم‌انگیز از حوادث رانندگی پرداخت و بر لزوم ایجاد عزم ملی برای مقابله با تصادفات با شعار “نه به تصادف” تأکید کرد.

وی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر و آسیب‌دیدگان حوادث جاده‌ای در سال 1402 و سال جاری، تصادفات را فاجعه‌ای خاموش خواند که نیازمند اقدامی فوری و ملی است. کرمانپور با بیان اینکه تصادفات تا 7 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهند، بر لزوم تمرکز ویژه بر ایمنی جاده‌های برون‌شهری و ارتقای زیرساخت‌های حمل‌ونقل تأکید کرد.

وی با مقایسه آمار مرگ و میر ناشی از تصادفات در ایران و مصر، بر لزوم اتخاذ سیاست‌های مناسب و مداخلات کارآمد برای مهار این بحران تأکید کرد و با اشاره به کاهش آمار تصادفات در سال‌های گذشته با اجرای برخی مداخلات، از افزایش مجدد این آمار پس از دوران کرونا ابراز نگرانی کرد.

کرمانپور با اشاره به آمار بالای جان‌باختگان تصادفات در نوروز 1403، بر لزوم استفاده از فرصت کمپین “نه به تصادف” برای اطلاع‌رسانی، آگاهی‌بخشی و ترغیب مردم به تغییر رفتار تأکید کرد و با اشاره به اینکه 70 تا 80 درصد علل مرگ و میر در جاده‌ها ناشی از خطای انسانی است، بر لزوم تمرکز بر این موضوع در این پویش تأکید کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور، پویش “نه به تصادف” با موفقیت پیش رفته و شاهد کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای باشیم.

مجله سلامت و زیبایی نوبیدنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *