نخستین بخش آموزشی و درمانی تخصصی اورولوژی ترمیمی در ایران، روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ در بیمارستان شهدای تجریش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد. این رویداد مهم با حضور مسئولان کشوری و جمعی از برجستهترین متخصصان اورولوژی ترمیمی از کشورهای مختلف جهان از جمله انگلیس، آلمان، استرالیا، ایتالیا، قطر و امارات برگزار شد. متخصصان بینالمللی حاضر در این مراسم، ضمن سخنرانی، به تشریح آخرین دستاوردهای علمی در این حوزه و نحوه همکاری با این بخش درمانی نوین در ایران پرداختند.

بخش اورولوژی ترمیمی بیمارستان شهدای تجریش، به ریاست دکتر سیدجلیل حسینی، رئیس مرکز تحقیقات سلامت مردان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به عنوان یک مرکز ریفرال با بیش از سه دهه تجربه در زمینه جراحیهای ترمیمی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. هدف از تاسیس این بخش، بهرهگیری از امکانات پیشرفته برای انجام جراحیهای باز و کمتهاجمی، توسعه تکنیکهای جراحی پیشرفته اورولوژی ترمیمی، تربیت نسل آینده فلوشیپهای این حوزه، همکاریهای چندرشتهای برای ارائه مراقبتهای جامع به بیماران و برقراری تعاملات بینالمللی از طریق تبادل مجازی عملهای جراحی است.
دکتر سیدجلیل حسینی در تشریح جزئیات این رویداد و تاریخچه اورولوژی ترمیمی در ایران گفت: در دهههای ۶۰ شمسی، بیمارانی که نیازمند درمانهای جراحی پیچیده اورولوژی ترمیمی بودند، برای مداوا به خارج از کشور اعزام میشدند. وی افزود: با تلاش و آموزش اساتید اورولوژی کشور به دانشجویان، به تدریج متخصصان ایرانی توانستند درمان جانبازان و سایر بیماران نیازمند به این نوع درمانهای تخصصی را در داخل کشور انجام دهند و ایران را از اعزام بیمار به خارج بینیاز کنند.
رئیس بخش اورولوژی ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تحولات دهه ۸۰ در این حوزه گفت: در این دهه، متخصصان و اساتید اورولوژی ترمیمی، آموزش همکاران جراح کلیه را در قالب برنامه فلوشیپ اورولوژی ترمیمی در دانشگاههای علوم پزشکی مختلف و استانهای گوناگون در دستور کار قرار دادند. به دنبال این اقدام، جراحان کلیه در سراسر کشور، بیماران با آسیبهای ناشی از تصادفات سخت و جانبازان را برای درمان به بیمارستان شهدای تجریش ارجاع میدادند.
دکتر حسینی به ارتقای فعالیتهای بینالمللی اورولوژی ترمیمی در دهه ۹۰ اشاره کرد و اظهار داشت: پیشرفتهای ایران در این حوزه در سطح منطقه و بینالملل شناخته شد و درخواستهای متعددی از دانشگاههای خارجی برای آموزش دانشآموختگان در بیمارستان شهدای تجریش دریافت شد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با افتتاح این بخش تخصصی، که میزبان اساتید برجسته ملی، منطقهای و بینالمللی است، قصد دارد خدمات تخصصی به مصدومان حوادث ترافیکی با شکستگی لگن و قطع مجرا، مبتلایان به بیماریهای بدو تولد نظیر هیپوسپادیاس و جانبازان جنگ تحمیلی که نیازمند جراحیهای اورولوژی ترمیمی هستند، ارائه دهد.
به گفته دکتر حسینی، افتتاح این بخش، زمینه را برای برقراری ارتباطات بینالمللی گستردهتر، جذب اساتید و دستیاران از کشورهای منطقه برای آموزش در این بیمارستان و ارتقای سطح آموزشهای بینالمللی در حوزه اورولوژی ترمیمی در کشور فراهم خواهد کرد.
در ادامه برنامههای افتتاحیه، روز جمعه ۲۲ فروردین، بیمارستان شهدای تجریش با حضور فلوشیپهای برجسته کشور، میزبان انجام ۱۰ عمل جراحی اورولوژی ترمیمی خواهد بود که این رویداد به صورت زنده برای متخصصان و پزشکان سراسر جهان پخش خواهد شد و نمایانگر دانش و توانمندی متخصصان ایرانی در این عرصه خواهد بود.