جراحی کوچک، تاثیر بزرگ؛ بهبود چشمگیر خواب کودکان با برداشتن لوزه و آدنوئید

بوستون، ایالات متحده – نتایج یک کارآزمایی بالینی جدید نشان می‌دهد که برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها از طریق جراحی می‌تواند بهبود قابل توجهی در کیفیت خواب کودکانی که از مشکلات تنفسی خفیف مرتبط با خواب رنج می‌برند، ایجاد کند.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش داده‌اند کودکانی که پس از انجام عمل جراحی برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها، مشکلات خوابشان بهبود یافته بود، به طور متوسط ۴۸ درصد کاهش در مصرف داروهای مرتبط با خواب را تجربه کردند.

دکتر سوزان ردلاین، محقق ارشد و پروفسور پزشکی خواب در بیمارستان زنان و بریگهام، در این باره گفت: «نتایج این مطالعه به این معناست که به ازای هر ۱۰۰ کودک، می‌توان از ۱۲۵ مراجعه پزشکی و ۲۵۳ نسخه دارویی در سال اول پس از جراحی پیشگیری کرد که این امر نشان‌دهنده تاثیر قابل توجه این روش در کاهش هزینه‌های درمانی است.»

در حال حاضر، برداشتن لوزه‌های بزرگ شده به عنوان درمان استاندارد برای موارد متوسط تا شدید خر و پف در کودکان شناخته می‌شود، اما تاثیر این عمل بر کودکانی که دارای مشکلات تنفسی خفیف در خواب هستند، پیش از این به طور جامع مورد بررسی قرار نگرفته بود.

برای انجام این مطالعه، محققان داده‌های یک کارآزمایی بالینی را که شامل ۴۵۹ کودک مبتلا به اختلال تنفسی خفیف در خواب بود و به مدت یک سال تحت نظر قرار داشتند، تجزیه و تحلیل کردند. کودکان شرکت‌کننده در این مطالعه در بازه سنی ۳ تا ۱۲ سال قرار داشتند و در هفت مرکز خواب دانشگاهی در سراسر ایالات متحده تحت درمان بودند.

در طول این کارآزمایی، نیمی از کودکان تحت عمل جراحی برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدهای خود قرار گرفتند، در حالی که نیمی دیگر از آن‌ها مراقبت‌های حمایتی غیرجراحی دریافت کردند که شامل آموزش در مورد عادات خواب سالم و ارجاع برای درمان آلرژی یا آسم بود.

نتایج به دست آمده پس از یک سال نشان داد که کودکانی که لوزه‌ها و آدنوئیدهای خود را برداشته بودند، به طور قابل توجهی کمتر به پزشک مراجعه کرده و داروهای کمتری برای کمک به خواب مصرف می‌کردند.

محققان در گزارش خود خاطرنشان کردند: «میزان کاهش در کل ملاقات‌های پزشکی و کل نسخه‌های دارویی مرتبط با جراحی در میان کودکان بزرگ‌تر از ۵ سال، به مراتب بیشتر از کودکان ۵ سال و کمتر بود که این امر می‌تواند نشان‌دهنده تاثیر بیشتر این روش در سنین بالاتر باشد.»

با این حال، محققان تاکید می‌کنند که مکانیسم دقیق اینکه چگونه برداشتن لوزه‌ها و آدنوئیدها می‌تواند منجر به بهبود تنفس در موارد اختلال خفیف خواب شود، هنوز به طور کامل درک نشده است و نیازمند تحقیقات بیشتری است. علاوه بر این، تحقیقات بیشتری برای اثبات مقرون به صرفه بودن عمل آدنوتونسیلکتومی (جراحی برداشتن لوزه‌ها) در مقایسه با سایر روش‌های مراقبت، مورد نیاز است.

مجله سلامتی و زیبایی نوبیدنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *