• پ. شهریور ۱۳ام, ۱۴۰۴

مجله سلامتی و زیبایی نوبیدنت

اخبار و نکات سلامتی را بخوانید

خواندن افکار از طریق امواج مغزی ممکن شد

Byمهرنوش پاشا

خرداد ۷, ۱۴۰۴

در پیشرفتی شگفت‌انگیز در حوزه هوش مصنوعی و علوم اعصاب، محققان موفق به توسعه یک شبکه عصبی شده‌اند که قادر است با دقت قابل توجهی، نیت انسان را از طریق امواج مغزی تفسیر کند. این دستاورد نوآورانه که توسط تیمی به سرپرستی پروفسور سانگیون پاک از موسسه علوم و فناوری Daegu Kyungpook در کره جنوبی صورت گرفته، می‌تواند تحولات شگرفی را در حوزه‌های مختلف از جمله پزشکی، رباتیک و رابط‌های مغز و کامپیوتر ایجاد کند.

در این تحقیق، محققان با استفاده از داده‌های امواج مغزی افراد، موفق به ایجاد یک مدل هوش مصنوعی شدند که می‌تواند با دقت ۷۶ درصد، اهداف و نیت‌های افراد را پیش‌بینی کند. نکته قابل توجه این است که این مدل قادر است بدون نیاز به آموزش قبلی و با استفاده از داده‌های محدود، نیت افراد را تشخیص دهد.

این دستاورد در مقایسه با روش‌های قبلی که برای این منظور استفاده می‌شد، پیشرفت بسیار بزرگی محسوب می‌شود. در روش‌های قبلی، برای تحلیل امواج مغزی و تشخیص نیت افراد، نیاز به حجم بسیار زیادی از داده‌های آموزشی بود و این امر باعث محدودیت در کاربرد این فناوری می‌شد.

با توسعه این فناوری جدید، امکان استفاده از آن در حوزه‌های مختلفی مانند کمک به افراد دارای معلولیت حرکتی، توسعه رابط‌های مغز و کامپیوتر و حتی کنترل دستگاه‌ها با استفاده از ذهن فراهم می‌شود. همچنین، این فناوری می‌تواند به محققان کمک کند تا درک بهتری از نحوه عملکرد مغز انسان به دست آورند.

البته این فناوری هنوز در مراحل اولیه توسعه قرار دارد و برای کاربردهای گسترده در دنیای واقعی، نیاز به تحقیقات و توسعه‌های بیشتری دارد. با این حال، این دستاورد نشان می‌دهد که آینده تعامل انسان و ماشین بسیار امیدوارکننده است و ما به زودی شاهد کاربردهای شگفت‌انگیز این فناوری خواهیم بود.

مجله سلامت و زیبایی نوبیدنت

By مهرنوش پاشا

مهرنوش پاشا من فارغ‌التحصیل رشته علوم زیستی هستم و از همان دوران دانشگاه به ارتباط علم با جامعه علاقه‌مند شدم. فعالیت حرفه‌ای خودم را از سال ۱۳۹۸ با ترجمه و نگارش مقالات علمی در وب‌سایت‌های بهداشت و سلامت آغاز کردم. پس از کسب تجربه و گذراندن دوره‌های تخصصی، به عنوان خبرنگار حوزه سلامت در چند نشریه معتبر همکاری کردم و اکنون به عنوان دبیر بخش پژوهش و درمان در یک مجله پزشکی شناخته‌شده فعالیت می‌کنم. تلاش من این است که آخرین یافته‌های علمی را به زبانی ساده برای عموم مردم بازگو کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *