روغن‌های بالانسر، مفید اما نه معجزه گر

تهران، ایران – احمد اسماعیل زاده، مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفتگویی درباره روغن‌های بالانسر که مدعی خواص درمانی هستند، توضیحاتی ارائه کرد.

روغن‌های بالانسر، در واقع روغن کلزا هستند

اسماعیل زاده تأکید کرد که روغن‌های بالانسر در واقع همان روغن کلزا هستند که به دلیل خواص تغذیه‌ای خود از جمله وجود اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، برای سلامت مفید شناخته می‌شوند.

خواص روغن کلزا:

  • اسیدهای چرب ضروری: روغن کلزا حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که برای بدن ضروری هستند.
  • کاهش خطر بیماری‌های قلبی: به دلیل وجود اسیدهای چرب غیر اشباع، این روغن می‌تواند به کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک کند.
  • کنترل قند و چربی خون: برخی مطالعات نشان داده‌اند که ترکیبات موجود در روغن کلزا ممکن است به کنترل قند و چربی خون کمک کنند.

ادعاهای درمانی و واقعیت

با این حال، اسماعیل زاده هشدار داد که نباید به ادعاهای درمانی اغراق‌آمیز درباره این روغن‌ها توجه کرد. او تأکید کرد که مصرف روغن کلزا به تنهایی نمی‌تواند تمام مشکلات سلامتی را حل کند و یک رژیم غذایی سالم و متعادل به همراه ورزش منظم برای حفظ سلامتی ضروری است.

غنی‌سازی روغن‌ها با ویتامین E و D

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه همچنین به موضوع غنی‌سازی روغن‌های مایع با ویتامین E و D اشاره کرد و گفت که همه روغن‌های مایع به طور طبیعی حاوی ویتامین E هستند. همچنین برخی تولیدکنندگان با مجوز سازمان غذا و دارو، ویتامین D را نیز به روغن‌های خود اضافه می‌کنند.

نظارت بر کیفیت روغن‌ها

اسماعیل زاده تأکید کرد که سازمان غذا و دارو به طور مداوم بر کیفیت و سلامت روغن‌های موجود در بازار نظارت می‌کند و محصولات دارای مجوز این سازمان قابل اعتماد هستند.

جمع‌بندی

روغن‌های بالانسر به دلیل خواص تغذیه‌ای خود می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشند، اما نباید به عنوان یک معجزه برای درمان بیماری‌ها در نظر گرفته شوند. مصرف متعادل این روغن‌ها به همراه یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی فعال، می‌تواند به حفظ سلامت کمک کند.

مجله سلامت و زیبایی نوبیدنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا