معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت اعلام کرد که در طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۴، بیش از یک میلیون بازرسی بهداشتی در سراسر کشور انجام شده و در جریان این بازرسیها، ۱۷۸ تُن مواد غذایی فاسد کشف و معدوم شده است.
محسن فرهادی با اشاره به پایان طرح سلامت نوروزی وزارت بهداشت در ۱۵ فروردین ۱۴۰۴، اظهار داشت که در این طرح، مجموعاً یک میلیون و ۴۷۸ هزار و ۶۵ مورد بازرسی انجام شده است. این طرح که از ۱۱ اسفند ماه آغاز شده بود، با هدف تأمین سلامت شهروندان و مسافران نوروزی، نظارتهای گستردهای را بر مراکز عرضه و تهیه مواد غذایی، اماکن عمومی، اقامتی و بینراهی اعمال کرد.

طبق گزارش معاون فنی مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، از میان کل بازرسیها، یک میلیون و ۱۲۸ هزار و ۶۷۸ مورد مربوط به مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، ۴۳۶ هزار و ۸۰۰ مورد از اماکن عمومی، ۶۲۱۰ مورد از مراکز بینراهی و ۲۲ هزار و ۸۶۰ مورد نیز مربوط به مراکز اقامتی بوده است.
در جریان این طرح، ۱۹۷ هزار و ۹۹۸ مورد اخطار کتبی برای رفع نواقص بهداشتی صادر شد و ۲۶ هزار و ۵۴۳ پرونده تخلف به مراجع قضائی ارجاع داده شد. همچنین ۷۲۴۷ واحد متخلف به دلیل تهدید سلامت عمومی، به طور موقت پلمب یا تعطیل شدهاند.
در بخش کنترل مواد غذایی، ۱۷۸ هزار و ۸۸۵ کیلوگرم مواد غذایی فاسد، تاریخ گذشته یا غیربهداشتی کشف و معدوم شد. این مواد شامل انواع خوراکیها و نوشیدنیهایی بودند که نگهداری یا توزیع آنها سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکردند.
همچنین، ۱۵۲ هزار و ۸۶۰ مورد سنجش با دستگاههای پرتابل برای بررسی شرایط بهداشتی محیط، مواد غذایی و سطوح مختلف انجام شد. ۱۶ هزار و ۳۷۵ نمونهبرداری آزمایشگاهی از مواد غذایی صورت گرفت و ۸۳۳ هزار و ۳۱۲ مورد سنجش کلر باقی مانده در منابع آب آشامیدنی انجام شد تا از سلامت آب مصرفی مردم اطمینان حاصل شود.