مشاور وزیر بهداشت در امور دندانپزشکی با ابراز نگرانی از وضعیت بهداشت دهان و دندان در کشور، اعلام کرد که متاسفانه ۱۵ درصد از جمعیت ایران به طور کلی از مسواک زدن امتناع میکنند.
در اولین جلسه شورای برنامهریزی سلامت دهان و دندان که با حضور وزیر بهداشت و جمعی از مدیران این وزارتخانه برگزار شد، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، بر ضرورت تعامل با سایر نهادها برای حل مشکلات حوزه سلامت دهان و دندان تاکید کرد. وی همچنین خواستار تشکیل کمیتهای برای ساماندهی توزیع نیروهای متخصص در این حوزه شد.
امیررضا رکن، مشاور وزیر بهداشت و رئیس این شورا، با اشاره به شاخص نامناسب پوسیدگی، کشیدگی و پرکردگی دندان (DMFT) در کودکان زیر ۱۲ سال، که در حال حاضر ۱.۸۴ است و ۸۰ درصد آن مربوط به پوسیدگی است، بر لزوم رسیدن به شاخص ۱.۴ طبق اهداف برنامه هفتم توسعه تاکید کرد.

رکن با ابراز تاسف از عدم استفاده ۱۵ درصد از مردم ایران از مسواک و مراجعه دیرهنگام آنها به دندانپزشک، تنها در صورت بروز درد یا آبسه، برنامههای پیشگیرانهای که اخیراً در مدارس توسط وزارت بهداشت در حال اجرا است را امیدوارکننده خواند.
وی همچنین با اشاره به سهم بالای هزینههای دندانپزشکی در پرداختیهای مستقیم مردم در حوزه سلامت و سهم ناچیز بیمهها در این زمینه، خواستار افزایش بهرهوری امکانات دندانپزشکی در بخشهای دولتی و ایفای تعهدات سازمانهای بیمهگر شد.
مشاور وزیر بهداشت در پایان به فعالیت ۴۸ دانشکده دندانپزشکی در کشور و آسیبهای ناشی از افزایش بیرویه پذیرش دانشجو در سالهای اخیر و کمبود شدید تجهیزات آموزشی در این دانشکدهها اشاره کرد و خواستار توجه به این مشکلات شد.
مجله سلامت و زیبایی نوبیدنت ، منبع اخبار حوزه سلامت