هشدار وزارت بهداشت: مصرف نمک‌های رنگی عامل عقب‌ماندگی ذهنی جنین

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هشدار نسبت به مصرف نمک‌های رنگی، تاکید کرد که این نوع نمک‌ها فاقد مجوز بهداشتی بوده و به دلیل دارا بودن فلزات سنگین، به راحتی از جفت عبور کرده و منجر به عقب‌ماندگی ذهنی جنین می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد اسماعیل‌زاده با اشاره به شعار امسال که بر سلامت کودکان و زنان باردار تمرکز دارد، به وضعیت نامطلوب دریافت ید در زنان باردار کشور اشاره کرد و آن را در مرز هشدار دانست. وی تصریح کرد که کمبود ید در دوران بارداری می‌تواند منجر به کاهش بهره هوشی نوزاد، اختلالات رشد و افزایش خطر سقط جنین شود.

اسماعیل‌زاده با تاکید بر ضرورت تامین ید کافی برای تمامی گروه‌ها، به ویژه زنان باردار، اظهار داشت که بر اساس آخرین پایش‌های ملی، وضعیت دریافت ید در زنان باردار به جز چند استان، مطلوب نیست و تداوم این وضعیت می‌تواند به کاهش بهره هوشی نسل‌های آینده منجر شود. وی با بیان اینکه خوشبختانه هنوز به مرحله آسیب نرسیده‌ایم اما در مرز هشدار قرار داریم، نمک یددار تصفیه شده را یکی از اصلی‌ترین منابع تامین ید در کشور دانست و به موفقیت برنامه غنی‌سازی نمک از دهه ۶۰ شمسی تاکنون اشاره کرد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تبلیغات گسترده نمک دریا و نمک صورتی را عامل گرایش مردم به سمت مصرف نمک‌های رنگی دانست و هشدار داد که این موضوع می‌تواند منجر به کاهش ید در بدن شود. وی تاکید کرد که نمک‌های رنگی اغلب تصفیه نشده و حاوی فلزات سنگین سرطان‌زا هستند. اسماعیل‌زاده با قاطعیت اعلام کرد که نمک‌های رنگی هیچ‌گونه مجوزی از وزارت بهداشت ندارند و فلزات سنگین موجود در آن‌ها به سادگی از جفت عبور کرده و سبب عقب‌ماندگی ذهنی جنین می‌شوند.

وی با اشاره به نقش حیاتی ید در تکامل جنین، کمبود آن را عامل کم‌کاری تیروئید در نوزادان و افزایش خطر سقط جنین برشمرد و از زنان باردار خواست اکیداً از مصرف نمک‌های رنگی خودداری کرده و تنها از نمک یددار تصفیه شده استفاده کنند.

اسماعیل‌زاده در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو نیز اظهار داشت که وزارت بهداشت نظارت‌های لازم را انجام می‌دهد، اما از هموطنان خواست در صورت مشاهده فروش نمک‌های دریا و رنگی، مراتب را به مراجع ذی‌صلاح اطلاع دهند. وی تاکید کرد که سنگ‌های نمک و نمک‌های دریا حاوی فلزات سنگین هستند و باید در کارخانه‌های نمک تصفیه و یددار شوند و از مردم خواست به تبلیغات فضای مجازی در مورد خواص معجزه‌آسای نمک‌های دریا و رنگی اعتماد نکنند.

مجله سلامتی و زیبایی نوبیدنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *