شیرین‌کننده‌های مصنوعی و خطر بیماری‌های قلبی: آسپارتام، یک تهدید پنهان؟

تحقیقات جدید، ارتباط بین مصرف شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را نشان می‌دهد. در حالی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی به عنوان جایگزینی کم‌کالری برای شکر مورد استفاده قرار می‌گیرند، مطالعات اخیر نشان داده‌اند که آسپارتام می‌تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت داشته باشد.

آسپارتام، یکی از رایج‌ترین شیرین‌کننده‌های مصنوعی، 200 برابر شیرین‌تر از شکر است و به طور گسترده‌ای در محصولات مختلف از جمله نوشابه‌ها، آب‌نبات‌ها، محصولات پخته شده و بسیاری از غذاها و نوشیدنی‌های دیگر، به ویژه آنهایی که به عنوان بدون شکر یا رژیمی به بازار عرضه می‌شوند، استفاده می‌شود.

تحقیقات جدید نشان داده‌اند که آسپارتام می‌تواند باعث افزایش ترشح انسولین در موش‌ها شود که منجر به ایجاد پلاک‌های چربی در شریان‌ها می‌شود. این پلاک‌ها، که به عنوان آترواسکلروز شناخته می‌شوند، عامل خطر اصلی برای حملات قلبی و سکته مغزی هستند.

این مطالعه، شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه می‌دهد که مصرف آسپارتام را با افزایش خطر تصلب شرایین از طریق یک مسیر التهابی با واسطه انسولین مرتبط می‌کند. این یافته‌ها، توضیحی مکانیکی برای مطالعات قبلی ارائه می‌دهد که نرخ بالاتری از بیماری‌های قلبی عروقی را در بین افرادی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی مصرف می‌کنند، مشاهده کرده‌اند.

با توجه به این یافته‌ها، لازم است که مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی، به ویژه آسپارتام، با احتیاط بیشتری صورت گیرد. افرادی که دارای عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی هستند، باید در مصرف این مواد دقت بیشتری داشته باشند و در صورت امکان، از جایگزین‌های طبیعی استفاده کنند.

مجله سلامت و زیبایی نوبیدنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *