افزایش شانس زنده ماندن مبتلایان به سرطان پیشرفته پانکراس با ویتامین C

مطالعه‌ای نویدبخش: ویتامین C و افزایش امید به زندگی بیماران سرطانی

نتایج شگفت‌آور یک تحقیق دانشگاه آیووا نشان می‌دهد تزریق وریدی مقادیر بالای ویتامین C می‌تواند به طور چشمگیری طول عمر بیماران مبتلا به سرطان لوزالمعده را افزایش دهد. این یافته‌ها که حاصل دو دهه تحقیق هستند، در فاز دوم یک کارآزمایی بالینی تصادفی به دست آمده است.

محققان با تجویز ۷۵ گرم ویتامین C سه بار در هفته به بیماران مبتلا به سرطان پانکراس متاستاتیک در مراحل پیشرفته، مدت زمان بقا را دو برابر کردند؛ از هشت ماه به شانزده ماه. این در حالی است که “میزان بقا بدون پیشرفت بیماری” نیز از چهار ماه به شش ماه افزایش یافته است. این بدان معناست که رشد و گسترش سرطان به طور قابل توجهی به تعویق افتاده است.

پروفسور جوزف کالن، سرپرست این تحقیق و استاد جراحی و رادیوتراپی دانشگاه آیووا، این نتایج را “تحول‌آفرین” خواند. وی توضیح می‌دهد که در دوزهای بالا، ویتامین C به هیدروژن پراکسید تبدیل می‌شود و این ماده است که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.

نکته قابل توجه دیگر، بهبود تحمل شیمی‌درمانی در بیمارانی است که ویتامین C دریافت کرده‌اند. به گفته دکتر کالن، این امر به بیماران اجازه داده است تا دوزهای بالاتر شیمی‌درمانی را برای مدت طولانی‌تری دریافت کنند و در نتیجه، سلول‌های تومور به طور موثرتری از بین بروند.

این یافته‌ها که در مجله معتبر Redox Biology منتشر شده، امیدها را برای درمان سایر انواع سرطان نیز افزایش داده است. هم‌اکنون تیم تحقیقاتی دانشگاه آیووا، در حال بررسی اثر این روش درمانی بر روی سرطان ریه و مغز است. به نظر می‌رسد ویتامین C با “هم‌افزایی” با شیمی‌درمانی عمل می‌کند و اثربخشی آن را افزایش می‌دهد.

دکتر جاشوا استراوس، متخصص خون و سرطان از نیوجرسی (که در این تحقیق شرکت نداشته است)، این روش را کارآمد توصیف کرده و تأکید می‌کند که ویتامین C، علاوه بر مقرون به صرفه بودن و تحمل آسان، می‌تواند کیفیت زندگی بیماران را نیز بهبود بخشد.

با این حال، محققان به محدودیت‌های این مطالعه، از جمله تعداد کم نمونه (۳۴ بیمار) و عدم تنوع در گروه‌های مورد مطالعه اشاره می‌کنند و بر ضرورت انجام فاز سوم کارآزمایی برای تایید قطعی نتایج تاکید دارند. آنها صراحتا اعلام می‌کنند که این یافته‌ها، هرچند بسیار امیدوارکننده هستند، اما “معجزه درمان سرطان” نیستند، بلکه گامی مثبت در مسیر پیشرفت‌های تدریجی در درمان این بیماری محسوب می‌شوند. دکتر کالن برای انجام فاز سوم تحقیقات، به حمایت مالی چند میلیون دلاری از سوی شرکت‌های داروسازی نیاز دارد. وی به بیماران توصیه می‌کند پیش از هرگونه اقدام، با پزشک متخصص خود مشورت کنند.

مجله سلامتی و زیبایی نوبیدنت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا