تولید شیرخشک نوزاد در ایران با وجود افزایش ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته، همچنان با چالشهایی روبروست. هانی تحویلزاده، رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد، ضمن اعلام کفایت تولید فعلی (۶ تا ۶.۵ میلیون قوطی در ماه در برابر تقاضای ۵ تا ۵.۵ میلیون قوطی)، از مشکل کمبود نقدینگی در این صنعت خبر داد. وی تأکید کرد که علیرغم تخصیص ارز و تولید مطلوب، اجرای مصوبه بانک مرکزی در خصوص اختصاص ۵ همت اعتبار به حوزه دارو، که شامل بخش شیرخشک نیز میشود، برای تأمین نقدینگی تولیدکنندگان ضروری است.
گمرک نیز با اعطای مهلت سه ماهه برای پرداخت مابه التفاوت مواد اولیه وارداتی، فشار کمیسیون اصل ۹۰ را برای تسریع در این پرداخت بر دوش میکشد. تأخیر در این پرداخت میتواند به کمبود شیرخشک در بازار منجر شود. تحویلزاده پیشبینی کرد که تولید امسال به ۸۰ هزار تن برسد.
اما مسئله قاچاق شیرخشک به دلیل اختلاف قیمت با کشورهای همسایه نگرانی جدی ایجاد کرده است. به گفته وی، برای جلوگیری از این پدیده، حذف یارانه از زنجیره تولید و پرداخت مستقیم آن به مصرفکنندگان ضروری است. این اقدام، به گفته تحویلزاده، بهمراتب مؤثرتر از حذف بیمه سلامت خواهد بود و از خروج شیرخشک از کشور جلوگیری میکند. با این حال، آمار دقیقی از میزان قاچاق در دسترس نیست.